OBS OBS Ny dato Tysdag 03. september kl 19:30  - Filmen vi ikke fikk sett i april

 

Regi: Paolo Virzi (Italia 2016) 1 t. 56 min

Gale damer på rømmen i Toscana i morsomt, varmt og vakkert drama "Varme, sjarme og humor skaper en film som virkelig aller mest føles menneskelig." Filmfront - terningkast 5Donatella og Beatrice bor på et psykiatrisk behandlingssenter i Toscana. De har svært ulike livshistorier, og lite til felles, men en dag får de uventet sjansen til å rømme. Flukten bringer dem sammen i et eventyr som vil forandre livene deres for alltid og vil hjelpe dem å se skjønnheten i det ufullkomne.

 

Tysdag 10. september kl 19:30

Regi Nadine Labaki
Cannes-vinner som treffer rett i hjertet
En rettssal i Beirut, Libanon. Zain, en 12 år gammel gutt, står ansikt til ansikt med dommeren.
Dommeren: Hvorfor saksøker du dine egne foreldre?
Zain: For å ha satt meg til verden.
Zains håpefulle, gripende historie har rørt en hel verden og gir en stemme til de mange barna som faller utenfor. Filmen er regissert av Nadine Labaki. Den er Libanons Oscar-kandidat, Golden Globe-nominert og vant Juryens pris i Cannes. Hovedrollen spilles av 14 år gamle Zein Ali Alrafih som nylig har flyttet til Norge.

Kapernaum betyr kaos.

«Årets sterkeste filmopplevelse» Cinema, 6
«Treffer med en så rå kraft at man blir sittende som lamslått i kinosetet» Bergens tidende, 6

Nasjonalitet Libanon
Lengde 2 t. 6 min

Tysdag 24. september kl 19:30

Regi Chang-dong Lee
Mystisk og forførende fra Sør-Korea, basert på novelle av Haruki Murakami
Ventetiden er over, Chang-dong Lee er endelig tilbake, åtte år etter hans forrige film Poesi ble vist på norske kinoer. Burning er en filmopplevelse av de sjeldne. Et mysteriedrama som vil sitte i deg lenge etter at du har forlatt kinosalen. Filmen er løst basert på Haruki Murakamis novelle "Brenne låver" og deres to fortellerkrefter skaper en fortryllende, men også mørk historie om ensomhet og begjær.
Den introverte bondegutten Jongsu ønsker å bli forfatter, men er uten jobb. Helt tilfeldig møter han Haemi, en søt og energisk jente fra samme landsby. Jongsu blir raskt betatt og da Haemi reiser til Afrika tar Jongsu på seg oppgaven å passe på katten hennes. Hjemkomsten hennes er imidlertid ikke like gledelig som Jongsu forventet. Haemi har fått seg en ny venn – den rike og karismatiske Ben. Et trekantdrama oppstår, som balanserer mellom forelskelse, begjær og farlig besettelse.

Det er ikke ofte du får servert poetisk mystikk som i Burning. Den er shortlistet til Oscar, vant den prestisjetunge kritikerprisen i Cannes, og har den høyeste scoren på Screens kritiker-barometer noensinne. Burning vant også Sølvspeilet under Film fra Sør.

Nasjonalitet Sør-Korea
Lengde 2 t. 28 min.
Produksjonsår 2018

Tirsdag 08 oktober kl 19:30

Regi Olivier Assayas
Kostelig fransk film med Juliette Binoche i storform

Mesterregissøren Olivier Assayas har laget en leken, morsom og erkefransk film. Strålende skuespillere, med en formidabel Juliette Binoche og en sjarmerende Guillaume Canet i spissen, storkoser seg i verbal boksekamp på kafeer og kontorer i Paris.

Leonard er forfatter. Han har hatt stor suksess med sine romaner basert på egne opplevelser og romanser. Alain er hans forlegger. De har lang fartstid sammen og det smerter ham å refusere vennens nye manus. Men Leonard selger ikke som før. Bøker selger ikke som før. Digitaliseringen har snudd opp ned på det meste i bokbransjen og bloggeren har kanskje blitt viktigere enn forfatteren. Det er tid for selvransakelse.


Nasjonalitet Frankrike
Lengde 1 t. 47 min.
Produksjonsår 2018

Tysdag 22. oktober kl 19:30

Regi Margarethe von Trotta

Hennes tanker forandret verden
HANNAH ARENDT er et intelligent og gripende portrett av en av det 20. århundrets fremste tenkere. Filmen utspiller seg i perioden 1961 - 1964 da Arendt dekket rettssaken mot nazi-krigsforbryteren Adolf Eichmann i Jerusalem. Den svært kontroversielle artikkelen hun skrev for The New Yorker skapte skandale verden over og var opphavet til begrepet "ondskapens banalitet".

Artikkelen ble også bearbeidet til en bok. I år er det 50 år siden EICHMANN I JERUSALEM ble gitt ut og for alltid endret måten man snakket om Holocaust på.

Regissør Margarethe von Trotta gjør et formidabelt comeback med denne filmen. Hun har skapt et fortettet og spennende drama om hvordan Arendts tanker ble formet - og til hvilken pris. Dette ville ikke vært mulig uten den strålende Barbara Sukowa i hovedrollen. Hun vant den tyske filmprisen for sin rolleprestasjon.

Nasjonalitet Tyskland USA
Lengde 1 t. 53 min.
Produksjonsår 2012