Tysdag 17. januar kl 19:30

Regi:Lee Isaac Chung, (USA 2020) 1 t. 55 min.

Dette er et stillfarent og hjertevarmt drama som belyser hverdagsmenneskers utfordringer i et fremmed miljø der de må slite for lykken. «Minari» er både søt, inspirerende og rørende, men sukrer på ingen måte situasjonen som hovedpersonene befinner seg i. Jacob drømmer om å dyrke koreanske grønnsaker, men gårdsdriften får en tøff start som sliter på ekteskapet. Derfor henter de Monicas mor, Soonja (Yuh-jung Youn), fra Sør-Korea for at hun skal hjelpe til med både barna og Monicas ensomhet.

Tysdag 31. januar kl 19:30

Regi:Lukas Dhont (Frankrike / Belgia / Nederland 2022) 1 t. 44 min.

Close er en sår og vakker oppvekstskildring om identitet og brytningstid. Filmen skildrer hvor sårbart overgangen fra barn til ungdom kan være. Det er en film om vennskap og kjærlighet, men også sorg og savn. Close handler om å miste noen, og om å finne seg selv. Filmen vant en av hovedprisene under årets filmfestival i Cannes – Grand Prix. Filmen løftes også av praktfulle rolletolkninger av to unge skuespillere som presterer på et nivå som nesten ikke skulle være mulig for nybegynnere. «Close» er en nærmest perfekt film om oppvekst og vennskap i en brytningstid.

Tysdag 14. februar kl 19:30

Regi:Carla Simón, Arnau Vilaró (Spania 2022) 2t.

Familien Solé fra den lille landsbyen Alcarràs i Catalonia lever av å dyrke fersken. Hver sommer samles de for årets ferskeninnhøstning. Men dette året kan bli det siste. Landeieren har nye planer for området og ferskentrærne skal byttes ut med solcellepaneler. Det skaper splid i den ellers sammensveisede familien. For første gang er framtidsutsiktene usikre. Familien kan rett og slett miste livsgrunnlaget sitt, og hverandre.

Tysdag 28. februar kl 19:30

Regi:Josephine Decker (USA 2020) 1t 47min

Filmen «Shirley» er et kunstferdig og fengende biografiskdrama om forfatteren Shirley Jackson – kjent blant annet for klassikeren «The Haunting of Hill House» (1959). Det er et dirrende, svett og urolig thrillerdrama som smelter fakta, fiksjon og en av forfatterens bokplott sammen til et saftig og sjangeroverskridende portrett av hvem Shirley var, hvordan hun levde og hvordan hun skrev sine bøker. Elisabeth Moss er glimrende i hovedrollen, og regissør Josephine Decker serverer humør, syrlighet og alkoholmarinerte kunstnermyter i et psykologisk spill som oser av mystikk, sex og sjalusi.

Tysdag 14. mars kl 19:30

Regi:Martin McDonagh (Irsk 2023) 1t 29 min

Filmen er en morsom og hjertevarm, men også melankolsk og sørgmodig tolkning av en brutt vennskap på en liten irsk øy i 1923. McDonaghs manus og regi balanserer elegant mellom humoristiske skildringer av 100 år gamle kulturelle forutsetninger og den irske dialektens særegenheter, og dypere spørsmål rundt vennskap, personlighet og livsvalg. «The Banshees of Inisherin» er en skikkelig publikumsvinner med saftige miljøskildringer, og godt skuespill i alle hoved- og biroller. Spesielt Colin Farrell har sjeldent vært bedre enn han er i denne filmen.